25 Şubat 2009 Çarşamba

13. ve 14. Gün


Günler ne çabuk geçiyor. Bugün 14. gündeyiz. Oysa bize her şey yeni başlamış gibi geliyor. Nerdeyse 15 gün olacak, sonra 1 ay, sonra belki 6 ay....Bugün Nurdan Gürbilek'in Mağdurun Dili kitabını okuyordum. Acı anlatabilir mi diye bir bölüm var. Oradaki bir paragraf inanılmaz hoşuma gitti. Cümleler kime ait bilmiyorum. Kaynağım Nurdan Gürbilek.

"Herkes birikmiş bizi seyrediyor.
Dağılın! Kukla oynatmıyoruz burada.
Acı çekiyoruz"

Kimi cümleler vardır, üstüne bir söz eklemenize gerek kalmaz. Aslında bu yazıya başlarken ziyaretimize gelen arkadaşlardan bahsetmek istiyordum. Ancak bu cümlelerin üstüne ne yazasam anlamsız kaçacak.

2 yorum:

  1. Sırası mı değil mi bilemiyorum, birçok yaşanmışlıkların yanında özellikle de basın emekçilerinin (genel olarak ayrıştırılmış işçiden söz edersek) ki daha sınıf bilinci edinememiş bir işçiler topluluğumuz var. Her şey buraya özgüymüş gibi. Ülkenin adı ne de olsa Türkiye! Ama böyle olmamalıydı. Bir bakın geldiğimiz şu duruma, bir korku imparatorluğunun gölgesinde birkaç bilinçli işçi hakkını aramaya koyuluyor. Özgürlüklerden ve demokrasilerden söz eden ve laf ebeliğini bırakmayan birçok sözüm ona aydın – kalemşor bununla ilgili bir şey yazmıyor, yazmak istemiyor, yazdırılmıyor.

    Özgürlükleri ve hak taleplerini dillendiremeyenler şimdi gazeteci oluyor?! Gülünç gerçekten hep birlikte becerdik aslında bunu. Övgüler dizdik, methiyeler düzdük, nefesimiz kesilinceye dek ve ellerimiz patlayıncaya kadar alkış tutuk iktidarlarına. Şimdi de azaltılmış bir toplumun, tepkileri mi desem sinirleri mi alınmış bir toplum yaratılmaya çalışılıyor. Bir kez inatla ve bir kez daha ısrarla söylemekte fayda var.

    Kavga onların kavgasından çıkmıştır. Kavgaya davet edilen işçi sınıfının kendisidir. Nazım’ın da dediği gibi: “Davetleri kabulümüzdür”, bu bir sınıf kavgasıdır. Bu kavgada yalnız değilsiniz!

    YanıtlaSil
  2. Sabah'taki şu haber ironik olmuş gerçekten: http://www.sabah.com.tr/2009/02/27/haber,E8276E5BD97849459775BA47CEA6D155.html#E8276E5BD97849459775BA47CEA6D155

    YanıtlaSil