16 Şubat 2009 Pazartesi

Grevde 4. Gün

Bu blogu grev güncesi gibi düşünerek kurduk. Çünkü aynı zamanda hepimiz sırasıyla duygularımızı yazalım istiyoruz. Grev hakkında sağlıklı bilgi Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın web adresinden de alınabilir.

Bugün 4. gün. Henüz neler olup bittiğini anlamaya pek fırsatımız olmadı. Yoğun geçiyor. Birçok iş kolundan ziyaretçiler, yoğun bir mail trafiği ve beyin jimnastiği ile geçiyor. Aynı zamanda basından arkadaşlarımızda ellerinden gelen desteği veriyorlar. Kimi kek getiriyor, kimi neler yapabilirizi soruyor. Hiç ummadığımız kişilerden bu destek gelirken, asıl destek beklediklerimizden nedense ses çıkmıyor. Belki zamanla onların isimlerini de buradan konuşmaya başlayabiliriz. Tabii ki dışarıdaki bu konularla hiç alakası olmayan insanlarında düşüncelerini merak ediyoruz. Bugün günceye yazan bir kadın "Bu işlere karşıyım. Ancak herkes hakkını almalıdır" demiş. Çok hoşumuza gittik. Kilit nokta bu. Haklarımız için böyle bir şey yapıyoruz. Bizim haklarımız ve sizlerinki için. Basın çalışanları artık toplu sözleşme ve sendikayla birlikte mesleklerine sahip çıkmalıdır.

Velhasıl çok yorgunuz. Bugünlük bu kadar:)

3 yorum:

  1. Bu grev, Sabah/ atv özelinde basın emekçilerinin hak mücadelesinin meşru ve etkili bir yolu olmasının ötesinde "grev"i tekrar Türkiye'nin gündemine taşıdığı için de önemli. Belki mücadelenizi desteklemek, sizinle dayanışmak isteyenlerden neler beklediğinizi de kısaca açıklarsanız greviniz daha çok ses getirecek daha hızlı sonuca ulaşacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Efenim sizden beklediğimiz tek şey, destek çıkmanız. Bu desteğin yolu da; sabah gaztesi almamak, atv izlememek ve turkucaz grubunun sahibi olduğu dergileri de okumamak. Başka bir ayrıntı da bu grevi çevrenizdeki insanlara duyurmak. Bu sayede daha çok kişi sabah okumayacaktır.

    Tek gücümüz yayınların satışını düşürmek. İnsanlardan beklediğimiz de bu.

    YanıtlaSil
  3. destek çıkalım, emeğinizin karşılığını almanız hepimizin en büyük dileği ama yanlılıkta sınır tanımayan, gazetesini okuyamadığımız, anahaber bültenlerine kusmak istediğimiz sabahta çalışırken içiniz sızlamadı mı hiç?

    YanıtlaSil