20 Şubat 2009 Cuma

8.Gün


Bugün grevdeki 8. günümüz. Mümkün olduğu kadar, atlamadan her günü yazmak istiyoruz. Ziyerteçilerimize geçmeden önce bağımsız haber portalı Biz Haberiz'deki linki eklemek istiyorum. Çünkü Saim Tokaçoğlu 29 yıl önceki grevi ve şimdiki grevin fotoğraflarını çekmiş. Çok güzel bir karşılaştırma olmuş.


Havalar hâlâ güzel. İlk günler hariç soğukla pek bir derdimiz yok. Doğa koşulları şuanda en büyük rakibimiz. Bunun dışında sıkıntımız yok.


Bugün PEN Yazarlar Derneğinden, Yeşiller Partisi'nden ziyeretimize geldiler. Ayrıca Ufuk Uras ziyaretimize geldi. Nedense milletvekilllerinin kalablık bir grup olarak yürümelerine alıştığımızdan onun tek başına, çantasıyla gelmesi bizi hem çok mutlu etti, hem de şaşırttı. Saat 4 gibiyse meslektaşlarımız olan Sol Dergisi çalışanları ziyaretimize geldi. Akşam Hava- İş bizim için bir dayanışma yemeği düzenledi. Onlarında durumları karışık. THY ile problemler devam ediyor. Türkiye'de işverenin sendikalara bakışı nasıl düzelecek, bu işleri dmeokratik bir ülkede olması gereken düzeye nasıl getirceğiz bilmiyoruz. Ama her an THY'de de bir grev patlayabilir.


Son olarak bu süreçte hep yanımızda olan Express Dergisine'de teşekkür etmek istiyoruz. Bizi şu cümlelerle kapak yapmışlar:


29 yıldır olmayan oldu:

Medya çalışanları greve çıktı

EN GÜZEL 10'LU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder