18 Şubat 2009 Çarşamba

6. gün ve işsiz olup olmadığımız bilmiyoruz.





Bugün grevin 6. günü. Neler olup bittiğini yazamadan önce, şurada- haber sen'in sitesinde gözüme ilişen 10 soruda sendika yazısını eklemek istedim. Neden örgütlenmemiz gerektiğini anlatıyorlar. Hele örgütlenme kelimesini farklı anlamlarda anlayan güzel ülkemde.


Bugünün farkı dün akşam işten atıldığımızı öğrenmemizdi. Hepimizin üzerinde bir şaşkınlık. Bize işten atıldığımız tebliğ edilmedi. Biz bunu bir internet sitesinden öğrendik. Herahlde tebliğ ederler diye beklemeye başladık, ses yok. Konuyu anlattığımız sıradan biri bile grevdeki işçiyi atmak suçtur, atamazlar dedi. Velhasıl hâlâ öğrenemedik. İşten atıldık mı, atılmadık mı? Bu duruma gülmek mi, ağlamak mı gerekiyor; bilemiyoruz. İşveren tüm çabalarımıza rağmen bu konuda bilgi vermedi.


Bugünkü ziyeretçilerimiz arasında Akın Birdal ve Sabahat Tuncel vardı. Çok ilgili ve sıcaklardı. Ayrıca sık sık gelerek bize destek veren ve bu işi gönüllü yapan Grup Bandista'ya özel bir teşekkür etmek istiyoruz. Çok iyi bir grup olduklarını da dipnot olarak düşeyim. Yorumlarınıza cevap veremiyoruz arkadaşlar. Lütfen bu yüzden kızmayın, çünkü grevdeyiz ve internetimiz yok:)))



Hep yazdığımız gibi, kararlıyız ve coşkumuz tüm hızıyla devam ediyor. İster 1 yıl ister 10 yıl; farketmez. Bu grev Turkuvaz Grubunda devam edecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder