17 Şubat 2009 Salı

5. gün ve işsiziz.

Bugün grevin 5. günü. Aynı coşkuyla devam ediyor. Sürekli ziyarete gelenler, fotoğraf çektirenler, röportaj yapanlar mevcut. Aynı zamanda alternatif medya seçeneklerinin güçlü olduğunu görmek de bizi mutlu ediyor. Her gün Balmumcu'daki Sabah- Atv binasının öünde 12.30'da kalabalık bir kitle sesimize ses katıyor. Bunlar işin güzel yönleriyken, aynı zamanda güzel ülkemde yeniden bir hukuksuzluk yaşandı. İşveren yani Turkuvaz A.Ş iş aktşmizi feshetti. Türkçesi işten atıldık. Eeee ne var bunda, her gün kriz bahanesiyle binlerce kişi işten atılıyor diyenler olabilir. Elbetteki, ancak grevdeki bir işçinin atılması TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI'NA göre suçtur. Öne sürülen, bizim işten atılmamızın sebebi mahkeme kararıyla çürütülmüş. Kısaca olay şu: Turkuvaz Grubu ısrarla toplu sözleşme hakkını sadece ATV'den kazandığımızı öne sürmekte. Oysa bizim gruptaki gazeteler, dergiler, sabah, atv hepsi Turkuvaz çatısı altında birleşiyor. Daha önce de buna itiraz etmişlerdi. Elimizde mahkeme kararı olmasına rağmen, bizim hukuksuzluk yaptığımızı söyleyerek işten çıkarıldık. Üstelik eğer hukuksuzluk yaptıysak bunun yine bir mahkeme kararıyla belirlenmesi lâzım. Ancak yine kırık dökük demokrasisiyle yürümeye çalışan güzel ülkemde bu pek mümkün değil.

Velhasıl şuan için işsiziz. Biz işler mahkeme dökülmeden, masa başında halledilsin istedik. Buna rağmen yapılan şeyler sadece bizim hırsımızı kamçılıyor. Değişen bir durum yok. Greve devam ediyoruz. Hatta şuandan itibaren bizim gruptan işten atılan bütün arkadaşlarla beraber devam ediyoruz. İster sendikalı, ister değil. Aynı şekilde işten atıldığımızı duyan bir sürü arkadaş da sendikaya üye olmaya başladı. Herkesten istediğimiz tek şey, bu usulsüzlüğe katılmamaları.

Toplumsal vicdanımızın olmadığını yazmıştık, bireysel vicdanımızın henüz ölmediğinin göstergesidir bunlar. Ayrıca AB uyum yasalarına imza atan Türkiye'de sendikasız işçi çalıştırmak suçtur. 2 yıla kadar sendikasız çalışan işyeri kalmayacaktır.

Bizim davamız Türkiye'nin demokrasi sınavı. Ve ancak AİHM paklar:)))

4 yorum:

  1. Turkuaz A.Ş. ne ait hiç bir dergiyi bugünden itibaren okumayarak ve ATV izlemeyerek ben de grevinize destek veriyorum.

    YanıtlaSil
  2. Destekliyorum: http://www.alternatif-istanbul.net/2009/02/basn-ozgurlugu-grevde.html

    YanıtlaSil
  3. Destekliyorum: http://martaval.wordpress.com/2009/02/18/sabah-atv-grevi/

    Umarım yakında bloglarda ve web sayfalarında kullanılmak üzere bir de graik hazırlanacak (Goddess Artemis sağolsun).

    YanıtlaSil
  4. zaten aklıselim bir insan olarak atv haber izlemiyorum. yahu bunun birilerine destekle nasıl bir alakası olabilir? türkiye cumhuriyetini seven, sayan, devamını dileyen her "normal" insan zaten izlemeye katlanamıyordur o haberleri. siz de bana dokunmayan bin yaşasın mantalitesi ile yanlı habercilikte sınır tanımadınız. hükümetin borazanı oldunuz. ne oldu şimdi?

    YanıtlaSil